Uskoro Dom zdravlja na Vidovdanskom naselju

VIDEO K9: Pri kraju je izgradnja Doma zdravlja na Vidovdanskom naselju koji će obezbediti zdravstvenu zaštitu za oko 25.000 ljudi u ovom delu Novog Sada.

0
33

Izgradnja Doma zdravlja na Vidovdanskom naselju počela je u avgustu prošle godine, a izvođač radova ima rok od 300 dana za završetak svih ugovorenih obaveza.

Predstavnici Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije koji su pre nedelju dana obišli radove naveli su tada da oni napreduju i teku planiranom dinamikom.

Novi Dom zdravlja niče na prostoru od oko 3000m² između ulica Emanuila Jankovića, Aleksandra Nevskog i Živojina Ćuluma.

Sam objekat, veličine 1.045m2, ima prizemlje isprat i sadržaće ukupno 62 prostorije različite namene.

Ova ustanova obezbediće zdravstvenu zaštitu u oblasti opšte medicine, pedijatrije za školsku i predškolsku decu, ginekologije, polivalentne patronaže, stomatologije i laboratorijske dijagnostike za oko 25.000 stanovnika na teritoriji tri mesne zajednice – Vidovdansko naselje, Klisa i Slana bara.

Ugovor za projektovanje i izgradnju Doma zdravlja na Vidovdanskom naselju, čija je vrednost 207 miliona dinara, realizuje se po sistemu „ključ u ruke“, a do sada su izvedeni radovi na izradi betonske konstrukcije objekta, sa pločom iznad prvog sprata.

U toku je priprema za betoniranje dela temelja ispod ulaza u objekat, kao i zidarski radovi u prizemlju, nakon čega slede radovi na izradi krovne konstrukcije.

Oko ovog doma zdravlja biće izgrađene interne saobraćajnice, parking, pešački prilazi i ulaza za lica sa poteškoćama u kretanju, dok će slobodne površine biti hortikulturno uređene i opremljene urbanim mobilijarom sa javnim osvetljenjem.

Za izgradnju saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom iz gradske kase je izdvojeno 22,5 miliona dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.