Uskoro brzom prugom do Beograda

VIDEO K9: Za šest meseci građani će moći da se voze kompletno novom brzom prugom od Beograda do Novog Sada, izjavio je predsednik Srbije danas na ceremoniji spajanja železničkog koloseka na deonici Stara Pazova – Novi Sad.

0
8

Ceremonija spajanja železničkog koloseka na deonici Stara Pazova – Novi Sad, dugoj 40,44 km na vijaduktu u plavnom delu Dunava označila je kraj radova na ovoj deonici pruge Beograd-Budimpešta, na kojoj je predviđeno kretanje vozova brzinom do 200 km na sat.

Do mesta na kojem je kolosek spojen, predsednik i predstavnici ruskih partnera došli su vozom, komentarišući da pruga “izvanredno izgleda”.

Ukupna vrednost izgradnje pruge Beograd – Budimpešta kroz Srbiju je oko dve milijarde dolara, a pruga kroz našu zemlju biće duga oko 184 kilometra.

Ruska kompanija “RŽD internešnal”, kako je rečeno, završila je građevinske radove više od pola godine pre planiranih rokova. Ova kompanija modernizuje i gradi železnicu u Srbiji od 2014. godine, u okviru Ugovora potpisanog godinu dana ranije.

Ukupna vrednost ugovora iznosi 941 milion dolara, od čega se 800 miliona finansira iz sredstava državnog izvoznog kredita, koji je Vlada Rusije odobrila Vladi Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.