Uskoro brza saobraćajnica Novi Sad – Zrenjanin

VIDEO K9: Dalja realizacija projekata u oblasti drumskog i železičkog saobraćaja na teritoriji Vojvodine bila je tema sastanka predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića i ministarke saobraćaja Zorane Mihajlović. Bilo je reči i o planu rehabilitacije i održavanja puteva. Istaknuto je da bi Žeželjev most trebalo da bude gotov najkasnije do kraja godine, a da bi izgradnja Fruškogorskog koridora trebalo da počne 2018.

0
676

Na sastanku je dogovoreno da se zajednički pristupi izradi projektne dokumentacije za buduće brze saobraćajnicu od Novog Sada do Zrenjanina i od Zrenjanina do Borče, odnosno Beograda.

Predsednik Pokrajinske vlade je dodao da će biti potpisan i odgovarajući protokol, kojim će biti precizirane zajedničke aktivnosti, sa tačno utvrđenim obavezama, njihovom dinamikom i nosiocima konkretnih zaduženja u realizaciji ovog značajnog projekta.

“Razgovarali smo i o drugim temama, pre svega o rehabilitaciji putnih pravaca u odnosu na određene deonice koje će biti otvorene narednih nedelja. Konstatovali smo da radovi na završetku Žeželjevog mosta konačno, nakon velikog angažovanja Mihajlovićke i operativnog rada na realizaciji tog projekta, danas teku nesmetano i da danas sa velikom dozom optimizma i izvesnosti da će do kraja 2017, možda i koji mesec pre, definisati kao rok za završetak radova na Žeželjevom mostu”, naveo je  Mirović.

Na sastanku je izneto da je princip okupljanja oko projekata nadležnih sa svih nivoa vlasti doprineo otklanjanju „uskih grla“ i efikasnijoj realizaciji značajnih infrastrukturnih projekata, kao što su Žeželjev most preko Dunava kod Novog Sada, „Ipsilon“ krak autoputa kod Subotice, Fruškogorski koridor i Sentandrejski bulevar u Novom Sadu. Ovi projekti se sada realizuju po utvrđenom realnom planu, sistematično i sa obezbeđenim finansijskim sredstvima.

“Nije jeftina projektno-tehnička dokumentacija. Procena je da je to oko 3,5 miliona evra. Ono što je gospodin Mirović zaboravio da kaže jeste da je Pokrajinska vlada spremna da učestvuje u finansiranju kao i Ministarstvo i krenućemo u taj proces koji je vrlo važan. Fruškogorski koridor, o kome se mnogo više pričalo prethodnih desetak godina, mi zaista danas možemo da kažemo da na delu koridora gde je završena dokumentacija kreće se sa eksproprijacijom i mi možemo da govorimo o bržoj mogućnosti, da radovi mogu da počnu, možda, već nadamo se početkom 2018. godine”, rekla je ministarka saobraćaja.

Igor Mirović i Zorana Mihajlović, u obraćanju medijima nakon sastanka, izneli su da će biti formiran i zajednički kooordinacioni tim, koji će na mesečnom nivou analizirati sve projekte koji se izvode i planiraju na teritoriji AP Vojvodine.

Bilo je reči o železničkom saobraćaju. Ocenjeno je da Srbija voz najveći procenat prveza putnika obavi upravo u Vojvodini, te da će se železnici u pokrajini u narednom periodu posvetiti posebna pažnja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.