Uskoro besplatan javni prevoz osoba sa invaliditetom?

VIDEO K9: U Novom Sadu danas je predstavljeno specijalizovano vozilo koje bi u dogledno vreme moglo da služi za besplatan prevoz osoba sa invaliditetom. Na realizaciji ovog projekta zajednički su se angažovali Savez vozača Vojvodine i Grad Novi Sad.

0
386

Specijalizovano vozilo za prevoz osoba sa invaliditetom promovisano je na Trgu slobode.

Dva ovakva vozila bi, ukoliko budu rešeni problemi finansiranja i kasnije, održivosti projekta, mogla da budu iskorišćena za besplatan javni prevoz sugrađana za koje su namenjena.

“Ovde iza nas je nešto što je prezentacija i potencijal koji bi mogao da se ostvari u Novom Sadu, Republika promoviše te kombije, velike kombije, za ona invalidna lica, koja stvarno ne mogu da se prevezu na drugi način. To je nešto što bi Novi Sad mogao u perspektivi da dobije, i onda da eventualno i sam grad kupi još jedno vozilo, da pokrijemo Novi Sad i ceo Južnobački okrug”, rekao je Aleksandar Kravić, čaln Gradskog veća za saobraćaj i puteve.

Prioritet je, prema Kravićevim rečima, utvrditi buduće troškove i realne potrebe na području na kojem bi prevoz osoba sa invaliditetom bio obavljan.

Potrebno je obezbediti novac za kupovinu još jednog ovakvog vozila, kao i sredstva koja će kasnije biti korišćena za njihovo održavanje, gorivo, plate za vozača i operatera i slično.

“Način prikupljanja sredstava je da se obratimo svim mogućim donatorima u Republici Srbiji, u lokalnoj samoupravi, da vidimo koji su to grantovi na nivou Republičkih ministarstava, pokrajinskih institucija lokalne samouprave gde postoje upravo ovakva sredstva za koja bi savez vozača mogao da aplicira”, naveo je Marko Topo iz Saveza vozača Vojvodine.

Doniranje vozila nekom od javno-komunalnih preduzeća koja imaju kapacitete i kadrove za održavanje ovih vozila moglo bi da bude delimično rešenje kako bi projekat besplatnog prevoza osoba sa invaliditetom što skorije zaživeo u Novom Sadu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.