Uskoro 80 novih držača za bicikle

VIDEO K9: U jeku letnje promocije biciklizma u Novom Sadu, tokom koje su dodeljene subvencije sugrađanima za kupovinu ovog prevoznog sredstva, "Parking servis" u narednih mesec dana postaviće dodatnih 80 držača na 11 lokacija. U ovom javno komunalnom preduzeću kažu da ovim potezom žele i da podstaknu Novosađane da se opredele za bicikl kao osnovno prevozno sredstvo.

0
29

Novi Sad pretenduje da postane srpski Amsterdam, reči su gradskih zvaničnika nakon dodele subvencija za kupovinu bicikala u našem gradu. O ovom prevoznom sredstvu se sve više govori i sve je popularniji među Novosađanima koji se odlučuju da ga koriste kao osnovno prevozno sredstvo.

Procena je da u Novom sadu ima oko 40.000 biciklista zbog čega je neophodno stalno unapređenje odgovarajuće saobraćajne infrastrikture.

Javno komunalno preduzeće “Parking servis” će u tom cilju u narednih mesec dana postaviti 80 novih držača za bicikle na 11 lokacija u gradu.  

Radovan Jeknić, PR JKP “Parking servis”, dodaje da je do sada postavljeno više od 1.000 držača na 170 lokacija u gradu. Kriterijumi za odabir lokacije je frekvenstnost biciklističkog saobraćaja, ali i sugestije građana. Parking servis teži i da, zbog bezbednosti bicikala, svi držaču budu pod video nadzorom.  

“NS bajk” sezona počela je još 19. aprila, a Jeknić navodi da su sugrađani i ove godine veoma zainteresovani za iznajmiljivanje bicikala koje je dostupno na 15 stanica u gradu.  

Grad intenzivno radi na promociji korišćenja ovog prevoznog sredstva u našem gradu, kaže Jeknić i dodaje da se to ogleda, kako u subvencionisanju kupovine bicikla, tako i u izgradnji i rekonstrukciji biciklističkih staza kojih na području Novog Sada ima više od 100 kilometara, ali i sve većem odzivu sugrađana koji su ovaj ekološki dvotočkaš prepoznali kao osnovno prevozno sredstvo.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.