Uskoro 4 nove javne garaže

VIDEO K9: Ugovor o koncesiji na 40 godina za projektovanje, izgradnju, upravljanje i održavanje 4 javne garaže u Novom Sadu potpisali su gradonačelnik Miloš Vučević i direktori privrednog društva „Javne garaže“ d.o.o. Novi Sad.

11

Zaključen je Ugovor o koncesiji za projektovanje, izgradnju, upravljanje i održavanje javnih garaža na teritoriji Grada Novog Sada, sa četiri partije – u Ulici Modene, na uglu Uspenske i Šafarikove ulice, kod zgrade Pokrajinske vlade i Skupštine AP Vojvodine, kao i na Trgu republike.

Ugovor je potpisan između Grada Novog Sada kojeg zastupa gradonačelnik Miloš Vučević kao Koncedent i „Javne garaže“ d.o.o. Novi Sad, privredno društvo koje su, kako je saopšteno iz Kabineta gradonačelnika, osnovali jedna od najvećih svetskih kompanija u oblasti izgradnje i upravljanja javnim garažama „Best in Parking – Holding AG“ iz Beča i novosadske građevinske kompanije „Inobačka“.

Veoma sam zadovoljan što smo formalno završili prvi deo ovog zajedničkog posla i čestitam partnerima na tome. Uspešno smo sproveli posao poveravanja koncesije za izgradnju i upravljanje za čak četiri javne garaže u centru grada i verujem da će to rešiti jedan od najvećih problema sa kojima se Novosađani susreću, a to jeste nedostatak parking prostora. Želim da ohrabrim naše partnere da što pre krenu u realizaciju tih projekata, a mi ćemo se potruditi da obezbedimo sve neophodne uslove i dozvole, da bi se nesmetano pristupilo procedurama projektovanja i izgradnje. Mislim da je dobra odluka da se prvo krene sa realizacijom posla na dve lokacije, a ne istovremeno na sve četiri, kako bi to i finansijski i organizaciono-tehnički moglo biti bolje organizovano. Na taj način bismo onda već za tri do četiri godine imali prvu otvorenu garažu u centru grada. Nadam se da će se uskoro stabilizovati situacija u vezi sa Kovidom 19 i u Austriji i Srbiji i da ćemo biti u mogućnosti da zajedno obiđemo ove lokacije budućih garaža.

Izgradnja javnih garaža će omogućiti Novom Sadu da optimalno uredi centar grada, da ga oplemeni da se bolje uredi saobraćaj i sveukupno poboljša kvalitet života u gradu. „Inobačka“ u ovom projektu ima projektantsku i izvođačku ulogu.

Grad će, prema rečima gradonačelnika, uvek štititi javni interes, a on nije suprotan privatnom interesu, nego su, kako je naveo, u ovakvom poslu komplementarni i zato postoje koncesije, odnosno javno-privatna partnerstva.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.