Uskoro 10 novih vozila za prevoz pacijenata na dijalizu

VIDEO K9: Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo uskoro će započeti proceduru za nabavku 10 novih vozila za prevoz pacijenata na dijalizu, odlučila je Pokrajinska vlada.

200

Za ova nova vozila u pokrajinskom budžetu obezbeđeno je 38 miliona dinara.

Više od hiljadu pacijenata na teritoriji AP Vojvodine leči se dijalizom. Vozila za prevoz pacijenata na dijalizu godišnje pređu više od tri miliona kilometara.

Vozila će biti obezbeđena za deset vojvođanskih zdravstvenih ustanova – za domove zdravlja u Kovinu, Apatinu, Žablju, Baču, Kuli, Novom Bečeju, Beloj Crkvi, Novom Kneževcu, Senti i za Opštu bolnicu Kikinda.

Pokrajinska vlada izdvojila je i 9,68 miliona dinara opštini Opovo za nabavku novog sanitetskog vozila i medicinske opreme kako bi se digitalizovala cela služba radiologije i mamografije u Domu zdravlja u ovoj opštini.

Doneta je i Odluka o postupku i kriterijumima za dodelu sredstava za realizaciju Programa unapređenja socijalne zaštite u AP Vojvodini u 2019. godini, za što je u ovoj godini u pokrajinskom budžetu planirano 70 milina dinara.

Sredstva se mogu dodeliti ustanovama socijalne zaštite i pružaocima usluga socijalne zaštite – udruženjima građana za programe koji se realizuju na teritoriji AP Vojvodine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.