Uskoro 10 električnih autobusa JGSP

VIDEO K9: Za oko 13 meseci, a možda i kraće, ulicama Novog Sada građane će prevoziti i 10 električnih autobusa Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća, koji neće zagađivati životnu sredinu. Za ovu investicija Grad izdvaja oko 8 miliona evra.

0
86

Nakon javne nabavke, danas je potpisan ugovor za kupovinu 10 novih, niskopodnih i 12 metara dugih standardnih električnih autobusa sa pripadajućim stanicama za punjenje. Ugovor su potpisali direktor JGSP „Novi Sad“ i direktorka Prodaje poljske kompanije „Solaris Bus & Coach“, Marta Lis.

Javni poziv za kupovinu električnih autobusa raspisan je 4. novembra prošle godine nakon ugovorenog kreditnog aranžmana predstavnika Grada Novog Sada i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), a pod okriljem Programa „Zeleni gradovi“.

Prema ugovoru, preko Evropske banke će biti finansirana ova kupovina kreditom od osam miliona evra na period od osam godina, uz dve godine grejs perioda i šest godina otplate, sa kamatnom stopom od 1,1 %.

Novi „Solarisovi“ niskopodni električni autobusi, uz postavljene kamere unutar vozila i klima uređaje, koji su, kako je rekao Ivan Radojičić, direktor JGSP Novi Sad, standard od koga ovo preduzeće ne odstupa, imaće i moderni retrovizor Mirror Eye, odnosno set kamera koje zamenjuju konvencionalne spoljne retrovizore i prikazuju vozaču područje neposredno oko autobusa, čime je znatno povećana bezbednost u saobraćaju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.