Usavršavanje vaspitača kroz KEY projekat

VIDEO K9: Vaspitači će imati novu mogućnost za stručno usavršavanje zahvaljujući regionalnom projektu koji je danas predstavljen u Novom Sadu.

0
831

U Amfiteatru Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Novom Sadu, održana je uvodna konferencija Erasmus+ projekta sa nazivom KEY (Keep Educating Yourself).

Reč je o regionalnom projektu u kojem Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača, kao kordinator projekta, učestvuje zajedno sa 17 partnera iz nekoliko država.

“Keep Educating Yourself koji je jedan od 147 projekata koje je odobrila agencija Erasmus+ iz Brisela, i mi smo na to zaista ponosni jer na sam konkurs za prošlu godinu za 2018 je konkurisalo više od 800 projekata iz cele Evrope, ali i regiona”, istakla je Jovanka Ulić, direktorka Visoke škole strukovnih studija.

Prema njenim rečima, cilj ovog projekta jeste da u Srbiji i Crnoj Gori bude oformljen centar za celoživotno usavršavanje vaspitača u kojem će oni imati priliku da se usavršavaju u svojoj struci.

“Zahvaljujući saradnji naših institucija i zahvaljujući saradnji sa stranim partnerima se nadamo i to jeste nama cilj da usavršimo i dovedemo na pravi nivo to što danas popularno zovemo celoživotno učenje”, rekla je Ulić, direktorka Visoke škole strukovnih studija.

Konferencija je okupila više od 80 aktera i praktičara u sistemu predškolskog obrazovanja i vaspitanja, između ostalog predstavnike nacionalne, pokrajinske i lokalne obrazovne vlasti i predstavnike stručnih obrazovnih institucija.

Državna sekretarka u Ministarstvu prosvete Anamarija Viček istakla je tom prilikom njeno da ministarstvo radi na reformi predškolskog obrazovanja.

Na konferenciji su predstavljeni i rezultati istraživanja stručnog usavršavanja vaspitača saopštenih na stručno-naučnoj konferenciji pod navom “Inicijalno obrazovanje i stručno vaspitanje vaspitača”.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.