Usavršavanje studenata za posao

VIDEO K9: Studenti Prirodno-matematičkog fakulteta danas i sutra su u prilici da se informišu gde i na koji način, nakon studiranja, mogu da ulože svoje iskustvo stečeno tokom studiranja.

292

Studentski sajam stručnog usavršavanja na PMF-u je prvi put organizovan 2016. godine i predstavlja projekat Saveza studenata i Studentskog parlamenta Prirodno-matematičkog fakulteta.

Nastao je, kažu orgabizatori, zbog boljeg informisanja i usavršavanja studenata u pravljenju njihovih prvih karijernih koraka.

“Danas su zamišljena predavanja, prezentacije i kursevi za studente, dok će sutra biti klasičan sajam, gde će se predstavnici različitih firmi organizacija i institucija predstaviti studentima svoj rad i gde će studenti moći da dobiju neke adekvatne savete i usmerenja kada govorimo o njihovim karijernim pomacima i o onome šta ih čeka nakon završetka studija”, rekao je Stefan Savanović, student prodekan na PMF-u.

Studenti će imati priliku da dobiju odgovor na pitanje ,,Šta nakon studija?” s obzirom na to da da je svoje učešće na ovom sajmu potvrdio veliki broj kompanija, kaže Savanović.

Tom prilikom moći će da vide kako njihova struka izgleda u ozbiljnim i popularnim firmama, te da dobiju potrebne savete i usmerenja koja se tiču njihove karijere.

“Biće veliki broj kompanija iz različitih sektora, mi smo gledali kao organizatori da dovedemo predstavnike za svaki smer na fakultetu, dakle tu će biti predstavnici vezani i za biologiju, hemiju, IT sektora, turizma i geografije i tako dalje”, kazao je Savanović.

Pravo učešća imaju studenti svih godina i smerova na PMF-u, a novina je da će na departmanu za matematiku biti organizovna simulacija intervjua za posao.

Organizatori ovog projekta pozvali su studente da na ovaj svojevrsan sajam donesu svoje biografije i motivaciona pisma za predstavnie kompanija i da na taj način sebi osiguraju volontiranje, stručnu praksu ili buduće zaposlenje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.