URUČENO 116 DIPLOMA OSOBAMA SA INVALIDITETOM

(VIDEO K9) Dodela diploma osobama sa invaliditetom o uspešno završenim kursevima, uprličena je danas u Centru za osobe sa invaliditetom. Tokom ove godine, centar je organizovao čak 32 različita kursa, a danas je dedeljeno ukupno 116 diploma.

671

Kursevi su najrazličitiji, od engleskog i znakovnog jezika, tkanja, šivenja, kursa računara, kulinarstva pa do izrade nakita. Zajedničko im je da su prilagođeni osobama sa invaliditetom, tačnije, njihovim fizičkim mogučnostima.

[quote_box_center] Kriza se izgleda najviše odražava na osobe sa invaliditetom, kažu u centru, jer se njih uglavnom sete samo trećeg decembra. Iako centar dobro funkcioniše, potrebno im je još mnogo, kako bi zadovoljili potrebe korisnika. Za početak, novi računari. Korisnici centra su jednoglasni da su im uslovi za kretanje i rad teški, te da u gradu postoji mnogo stvari koje bi trebalo popraviti.[/quote_box_center]

U centru za osobe sa invaliditetom je tradicija da se na današnji dan dodele diplome, uz poruku da treba da nastave i istraju na putu ka uspehu i ekonomskoj nezavisnosti. Prema nekim procenama, u Srbiji živi oko 700.000 osoba sa invaliditetom, i njihov najveći problem je integracija na tržište rada i zaposljavanja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.