Uručeni ugovori za samozapošljavanje

VIDEO K9: Ove godine je iz gradskog budžeta Novog Sada opredeljeno 59 i po miliona dinara za samozapošljavanje 151-og nezaposlenog lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, a iznosi subvencije su bili u rasponu od 300 do 400 hiljada dinara.

0
22

Za podršku nezaposlenim Novosađanima, koji bi da pokrenu sopstveno poslovanje, a u vidu dodele besprovratnih finansijskih sredstava, Grad Novi Sad, putem konkursa Gradske uprave za privredu i u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, program samozapošljavanja sprovodi od 2013. godine.

Korisnicima koji su, na osnovu javnog poziva, dobili subvencije za samozapošljavanje u 2023. godini, ugovori su uručeni danas.

“U poslednjih deset godina skoro 1000 ljudi je pokrenulo sopstveni biznis zahvaljujući ovoj podsticajnoj meri, na šta smo itekako ponosni. Ove godine, opredelili smo iz budžeta 59,5 miliona dinara za samozapošljavanje 151 nezaposlenog lica, a iznosi subvencije su bili u rasponu od 300 do 400 hiljada dinara. Veliko interesovanje za ovaj konkurs nam pokazuje da treba da nastavimo da pružamo podršku našim sugrađanima koji se upuštaju u pokretanje sopstvenog posla i da povećavamo izdvajanja za tu namenu”, izjavio je Igor Crnobarac, zamenik gradonačelnika Novog Sada.

Novi Sad je, prema njegovim rečima, stabilna lokalna samouprava sa budžetom koji dopušta stalni porast subvencija i podrške sugrađanima i do sada je izdvojeno ukupno 268.255.000 dinara za samozapošljavanje 969 nezaposlenih lica sa evidencije novosadske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje.

“U cilju  poštovanja principa rodne osetljivosti, od 2016. godine iz budžeta Grada izdvajaju se posebna sredstva za razvoj ženskog preduzetništva. Zahvaljujući takvoj meri, do sada, sredstva za samozapošljavanje dobilo 388 nezaposlenih žena. Dakle, zbirno, u protekloj deceniji, Grad Novi Sad je dodelio ukupno 368.255.000 dinara, za samozapošljavanje ukupno 1. 357 naših sugrađana i sugrađanki, dodao je Crnobarac.

U ime korisnika subvencije obratila se Borislava Milić koja je dobila sredstva za istraživanje i eksperimentalni razvoj u biotehnologiji. Ona se zahvalila Gradu Novom Sadu na subvencijama, naglasivši da takvi podsticaj i podrška mnogo znače u prvim, ujedno i najtežim koracima osnivanja preduzeća.POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.