Uručeni sertifikati polaznicima obuke za deficitarna zanimanja

VIDEO K9: Nakon šestomesečne obuke za Front End programiranje polaznicima su danas u Novom Sadu dodeljeni sertifikati. Obuku je za nezaposlena lica organizovala Ncionalna služba za zapošljavanje u saradnji sa kompanijom "Smart school".

0
188

Obuku za Fron End programiranje u kompaniji “Smart School” uspešno je završilo 25 sugrađana sa evidencije nezaposlenih lica.

Tokom šest meseci teorijskog i praktičnog rada polaznici ovog kursa prekvalifikacijom su stekli veće šanse za zaposlenje.

“Od 30 kandidata, 25 kandidata je steklo uslov za sticanje sertifikata, što mislimo da je odličan uspeh. Prošle godine smo radil sličan ovakav projekat, gde sada poslednja informacija koju imamo od nacionalne službe za zapošljavanje, od 40 kandidata 21 kandidat se ne nalazi više na evidenciji nezaposlenih lica što smatramo da je odličan rezultat”, istakla je Danijela Rakita, direktorka sektora za edukaciju kompanije “Smart School”.

Na tržištu rada potražnja za radnicima u IT sektoru i PhP programiranju znatno je veća od onoga što Novosađani sa evidencije nezaposlenih lica mogu da pokriju, stoga su ova zanimanja ocenjena kao deficitarna.

“Pažljivom analizom tržišta rada u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje jednostavno smo zaključili da je potražnja za ovim zanimanjem mnogo veća od ponude koja postoji tako da smo mi rešili da u okviru akcionog plana izdvojimo sredstva i da pokrenemo ove obuke. Iz godine u godinu te obuke su sve bolje nama je drago zaista evo već to je četvrta godina sa školom Smart da sarađujemo što se tiče ovih obuka”, rekao je Milorad Radojević, član Gradskog veća za privredu.

Jedini uslov za prijavljivanje na ovu obuku bio je da su polaznici na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje u Novom Sadu, a kroz proces selekcije prošlo je 30 kandidata različitih zanimanja i obrazovnih profila.

“Pa obuka je u suštin dosta dobro zamišljena, neki delovi kursa trebali su i da imaju malo više časova, u suštini je dosta dobro zamišljeno, dosta široka oblast iz front enda je obuhvašćena. Šta očekujemm,pa s obzirom da se svim ovim već bavim onako dosta dugo ovo mi je pomoglo da neke oblasti koje nisam dosad dovoljno dobro znao ili znao uopšte ovde smo to prešli”, naveo je Ivica Kopestinski, polaznik obuke.

Različiti oblici prekvalifikacija nezaposlenim građanima trebalo bi da olakšaju put do zaposlenja, zbog čega će ove obuke, prema rečima Radojevića, ove godine biti proširene povećanjem uloženih sredstava.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.