Uručeni ključevi porodici Pavlović

VIDEO K9: Mirjana Pavlović prva je stanarka zgrade u Kisačkoj ulici 55, koja je izgrađana novcem iz budžeta grada Novog Sada.

0
28

Mirjani Pavlović uručeni su ključevi kao prvoj stanarki zgrade u Kisačkoj ulici, čija je izgradnja finansirana sredstvima iz budžeta grada Novog Sada, preko Stambene agencije i Uprave za imovinu.

Mirjana je samohrani roditelj deteta sa transplantiranim organom. Zbog teške sinovljene bolesti, godinama su bili podstanari i teško su izlazili na kraj sa računima. Transplatacija srca obavljena je u Beču, a nakon toga majka dve godine nije mogla da radi.

Sa Mirjanom je zaključen Ugovor o dodeli stana broj 16 na drugom spratu stambeno-poslovne zgrade u Kisačkoj 55. Stan je površine skoro 38 kvadrata, a dodeljen je za kategoriju – samohrani roditelj deteta sa transplantiranim organom.

Gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević, istakao je i da grad 26 stanova prodaje po nekomercijalnoj ceni od 783 evra po kvadratnom metru, dok je, kako kaže, cena kvadrata u ovom delu grada oko 1.400 evra. Rekao je i da su dobili preko 300 zahteva za ove stanova, te da je pred komisijom težak zadatak, a ako ne bude sudskih sporova, u oktobru će pred Skupštinom grada izaći sa odlukom u dodeli stanova. Dodao je i da će stanovi biti otkplaćivani u 240 rata, odnosno 20 godina. Međutim, stan koji je dobila Mirjana Pavlović jedan je od 9 koje će grad besplatno dodeliti porodicama iz ugroženih kategorija.

U Ulici Momčila Tapavice, Stambena agencija gradi dve lamele sa po 27 stanova, koji su takođe namenjeni za ovakvu stambenu podršku, a za dva meseca i oni će biti završeni, naglasio je Vučević i dodao da, kada se zbroji sve što se tiče stambene podrške u Novom Sadu, računajući objekte u Kisačkoj, u Momčila Tapavice, u Veterniku i naselju Jugovićevo, dolazi se do cifre od gotovo 900 stambenih jedinica. Za dodelu devet stanova i za prodaju 26 stanova u stambenom objektu u Kisačkoj, javni pozivi stambene podrške objavljeni su krajem januara ove godine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.