Uručene Vukove nagrade za 2020.

VIDEO K9: Vukova nagrada, koju dodeljuje Kulturno-prosvetna zajednica Srbije za izuzetan doprinos u širenju kulture, obrazovanja i nauke u Srbiji i na svesrpskom kulturnom prostoru, uručena je danas dobitnicima na svečanosti u Predsedništvu Srbije.

0
43

Dobitnici 57. Vukove nagrade su akademski slikar Miladin Mikan Aničić, istoričarka književnosti Zlata Bojović, akademska slikarka Ljiljana Bursać, teatrolog i filmolog Zoran Đerić, muzikolog i muzički kritičar Gordana Krajačić.

Među laureatima za 2020. godinu su i istoričar književnosti Nebojša Kuzmanović, glumica Vjera Mujović, kompozitor i muzički pedagog Nemanja Savić, naučni radnik Svetomir Stamenković i književnik Slobodan Stanišić.

Dobitnici Izuzetne Vukove nagrade su Gradska biblioteka Novi Sad, Karić fondacija i Međuopštinski istorijski arhiv Čačak.

Povelju su dobili urednica u RTS -u Jasmina Nikitović Stojčić i publicista Milijan Stojanić.

Svečanosti u Predsedništvu Srbije prisustvovala je ministarka kulture i informisanja Maja Gojković, koja je čestitala ovogodišnjim dobitnicima i poručila im da nisu samo nosioci vrednih priznanja, već i nastavljači Vukovog dela, “neimari naše kulture” i čuvari naše kulturne baštine za buduće generacije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.