Uručene nagrade najboljim mladim sportistima Vojvodine

VIDEO K9: Novčane nagrade mladim sportistima i trenerima za ostvaren značaj sportski rezultat u 2016. godini uručene su danas u Pokrajisnkoj vladi. Nagrade je určio pokrajinski sekretar za sport i omladinu i nekadašnji sportista Vladimir Batez.

969

Novčane nagrade sportistima mlađih uzrasnih kategorija, mlađim seniorima i juniorima, kao i njihovim trenerima, koji su tokom ove godine ostvarili značajan sportski rezultat na zvaničnim takmičenjima i osvojili medalje na prvenstvima Evrope i sveta, uručene su danas u vladi Vojvodine.

“I upravo smo bacili fokus celog rada Sekretarijaata na te mlađe uzraste, oni već, eto, divne rezultate postižu. To su sve medalje sa prvenstava Evrope i sveta i to je nekako taj uzrast koji trebamo najviše da podržimo. Sa nekim statistikama sa kojima baratamo, to je neki prelomni trenutak, tu se radi o adolescentima. Kada se sve to skupi, mnogi i posustaju na tom putu vrhunskog sportiste odustaju jer jednostavno nemaju nekih sredstava”, rekla je Aranka Binder, pomoćnik sekretara za sport APV.

Ove godine, juniori i mlađi seniori medalje su širom sveta osvajali u brojnim sportskim
disciplinama – rvanju, streljaštvu, plivanju, kajaku, džudu, veslanju, dizanju tegova, kik boksu, karateu, stonom tenisu, kuglanju i vazduhoplovstvu.

“Ovde sam zbog svetskog prvenstva jer sam bila treća u Ukrajini. U pitanju je raketno
modelarstvo. Malo duže se bavim ovim sportom, ipak ovo je deo moje porodice, oni su svi bave tim sportom i tako sam se zaiteresovala. Gledala sam kako oni rade i tako sam počela”, navela je Kristina Čipčić, nagrađena sportistkinja.

 

“Igračica sam Stonoteniskog kluba Obilić iz Novog Kneževca, osvojila sam pre deset dana
bronzu na Svetskom prvesntvu za juniorke u Južnoafričkoj Repbulici, a cela ekipa je osvojila srebro na Evropskom prvenstvu u Zagrebu”, rekla je nagrađena Izabela Bolesku.

Među nagrađenima su i Benke Dina, Nadežda Petrović, Nebojša Kljanović, Dejan Žakić i drugi vrhunski sportisti i sportistkinje Vojvodine.

Pokrajinski sekretar za sport Vladimir Batez rekao je da je podrška mladim sportistima i njihovim trenerima koji su vrhunske rezultate ostvarili na međunarodnim takmičenjima i čast i obaveza, zato što put ka vrhunskom sportskom rezultatu nije jednostavan i zato što ga čine i pobede i porazi.

„Biti sportista predstavlja posebnu misiju u društvu i spremnost na predan i sistematičan rad, često pun odricanja. Biti sportista, znači doneti odluku da budeš dobar uzor i da daješ uvek sve najbolje od sebe“, poručio je Batez.

 

“Zaista su oni vrh našeg sporta u Vojvodini, predstavljali su nas cele godine svuda u svetu i
donosili su nam medalje kojima smo se mi jako radovali. Pokrajinski sekretarijat će u narednom periodu, i naredne godine, mnogo pomoći svim mladima. Nastavićemo ovako da radimo kako bi ti uspesi bili sve veći i sve češći. Veoma smo ponosni na našu decu, danas su ovde momci i devojke iz cele Vojvodine. Tu su sa trenerima bez kojih sigurno ne bi ni mogli ovakve rezultate da naprave”, rekao je Ljubomir Stanisavljević, zamenik sekretara za sport APV.

Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu novčane nagrade najuspešnijim sportistima i trenerima dodeljuje na kraju svake kalendarske godine. Ove godine dodeljeno je 29 nagrada za sportiste i 10 nagrada za trenere, u ukupnom iznosu od 1.500.000 dinara. Nagrade u iznosu od 41 hiljade dinara dobili su sportisti i njihovi treneri olimpijskih sportova, dok su nagrade od 30 hiljada dinara pripale sportistima i trenerima neolimpijskih sportova.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.