Uručena Februarska nagrada

VIDEO K9: Povodom Dana Novog Sada, danas je u Srpskom narodnom pozorištu Borislavi Perić - Ranković uručeno najviše gradsko priznanje, Februarska nagrada za 2023. godinu.

0
28

Građani tadašnjeg Petrovaradinskog Šanca pre 276 godina, na današnji dan, za 80.000 forinti kupili su titulu slobodnog kraljevskog grada, otkupivši time svoju slobodu, a od carice Marije Terezije dobili su kolektivni plemićki status.

Poveljom je Novi Sad dobio pravo na sudsku, zakonodavnu i izvršnu vlast, donošenje svog Statuta i ubiranje poreza.

Proslava 276. rođendana jutros je počela prijemom u Gradskoj kući za delegacije pobratimskih i prijatelјskih gradova, koje su u poseti našem gradu.

U Srpskom narodnom pozorištu je, potom, održana Svečana akademija na kojoj je našoj proslavljenoj stonoteniserki sa invaliditetom, Borislavi Perić Ranković, uručeno najviše gradsko priznanje, Februarska nagrada za 2023. godinu.

Novi Sad nastavio je tradiciju koju su nam ostavili preci, da bude grad pobednika, heroja i šampiona, rekao je gradonačelnik Milan Đurić.

Đurić je sugrađanima čestitao 276. rođendan Novog Sada i pozvao ih da učestvuju besplatnim programima i brojnim sadržajima koje grad priređuje do 4. februara u čast današnjeg praznika.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.