URMVI u odbrani novog Zakona o pravima boraca

VIDEO K9: Udruženja ratnih i mirnodopskih vojnih invalida Srbije oglasilo se povodom kritika upućenih na Nacrt Zakona o pravima boraca, vojnih invalida, civilnih invalida rata i članova njihovih porodica koji se nalazi u skupštinskoj proceduri.

56

Udruženja ratnih i mirnodopskih vojnih invalida Srbije podržalo je donošenje Zakona o pravima boraca, vojnih invalida, civilnih invalida rata i članova njihovih porodica, koje je Vlada Srbije uputila u skupštinsku proceduru, te upozorilo da će izaću na ulicu ukoliko neko pokuša da spreči donošenje tog zakona.

Prema rečima Vuka Stanića, generalnog sekretara URMVI istakao je da su tokom izrade nacrta tog zakona prihvaćeni i implementirani svi zahtevi ovog udruženja i da su veoma zadovoljni načinom na koji je nadležno ministarstvo s njima sarađivalo.

“Smatramo da je ovo jedan istorijski momenat jer će posle više od 20 godina napokon biti napravljen novi, kvalitetan borački zakon”, istakao je Stanić.

U saopštenju dostavljenom medijima ovo udruženje negodovalo je zbog objava, kako navode, objava pojedinaca na društvenim mrežama koji su tražili da zakon ne bude usvojen.

Stanić je naglasio da su nacrtom zakona po prvi put u poslednjih trideset godina uvedena i nova prava za sve borce-ratne veterane, prema kojima će i socijalno ugroženi borci koji nisu ranjavani imati borački dodatak. Predlog ovog zakona koji će, prema rečima Stanića, priznaje status borca učesnicima ratova od 1990. do 1999. godine i objedinjuje u sebi 40 različitih pravnih akata iz ove oblasti.

Stanić je izrazio nadu da će usvajanje ovog zakona blagovremeno stići na dnevni red i da njegovo usvajanje neće omesti predstojeći izbori.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.