Uređenje zelene površine kod SPENS-a

VIDEO K9: Zelena površina kod bazena SPENS-a biće konačno dostupna Novosađanima, i to u vidu parka čiji je plan na javnom uvidu do 5. jula.

0
68

Zelena površina kod bazena SPENS-a, uz Bulevar cara Lazara, buduća je parkovska površina čiji je urbanistički plan na javnom uvidu. 

Na ovom prostoru, površine veće od 1,8 hektara, koji je bio ograđen skoro četiri decenije, u cilju, kako je navedeno, “unapređenja i povećana zelenih površina u Novom Sadu”, biće izgrađeni amfiteatar, staze, fontana, česme, klupe i ostali mobilijar, sa osam ulaza u park.

“Funkcija ovog prostora je periodični boravak i okupljanje ljudi na otvorenom. Multifunkcionalni prostor sa mobilnim amfiteatrom, u funkciji je raznih kulturnih manifestacija i edukativnih radionica (bioskop na otvorenom, manjih muzičkih koncerta, predavanja i sl.), ili za okupljanje i odmor korisnika zelene površine na otvorenom”, stoji u dokumentaciji.

Navedeno je i da je na liniji razgraničenja otvorenih bazena i uređene zelene površine planiran vertikalni zeleni vrt, sa dekorativnom podnom rasvetom koja će u večernjim satima dodatno istaći ovaj prostor.

U središnjem delu zelene površine, kod postojeće česme, planiran je manji plato za okupljanje korisnika, kao i još jedan u severoistočnom delu prostora.

Izmene urbanističkog plana obuhvataju i kompleks otvorenih bazena SPENS-a. Definiše se da kompleks ima 7.000 kvadrata u okviru kojeg su dečiji bazen, bazen za skokove, bazen sa vodenim atrakcijama – mini akva park, sunčališta, uređene zelene površine, igrališta, teretanu na otvorenom i ugostiteljski objekat, a ostavljena je mogučnost da se planira i pomoćni objekat za održavanje bazena. Ceo kompleks otvorenih bazena će se definisati posebnim urbanističkim projektom.

Plan će biti na javnom uvidu do 5. jula i može se pogledati u Mesnoj zajednici “Prva Vojvođanska brigada” u Dimitrija Avramovića 8, prostorijama Urbanizma na Bulevaru cara Lazara 3, kao i na sajtu Urbanizma.

Primedbe i sugestije na plan se dostavljaju pismeno Upravi za urbanizam, Školska 3, do kraja javnog uvida, a Komisija za planove će prispele prigovore razmatrati 14. jula na sednici u Skupštini grada.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.