Uređenje Orahove i ulice Rade Smiljanova

VIDEO K9: Ulice Orahova i Rade Smiljanova na Klisi do novembra bi trebale dobiti sasvim novi izgled. S obzirom na novoizgrađenu predškolsku ustanovu, Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije počela je u ovom ulicama izgradnju saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom.

0
47

U Orahovoj i severnom delu Ulice Rade Smiljanova na Klisi predviđena je izgradnja saobraćajnice sa proširenjem na 5m, u ukupnoj dužini od 390m, kao i rekonstrukcija postojećih kolskih ulaza, stoji na sajtu Gradske uprave za zemljište i investicije.

Takođe su projektom obuhvaćeni i pešački prelazi, kao i platforme za umirenje saobraćaja. Planirana je i izgradnja novih obostranih pešačkih staza jer su postojeće uske i prilično devastirane.

U navedenim ulicama biće izgrađeno 26 parking mesta između kojih su planirani prostori za sadnju drveća. Gde god je to moguće, postojeća stabla će biti očuvana u okviru zelenih površina, dok su mlada stabla, čiji bi korenov sistem bio ugrožen izgradnjom nove infrastrukture, presađena na druge lokacije.

Pored saobraćajne infrastrukture, u ovim ulicama biće rekonstruisana postojeća vodovodna i kanalizaciona mreža, a odvodnjavanje će biti rešeno izgradnjom atmosferske kanalizacija u vidu slivnika i betonskih rigola.

Planirano je i postavljanje nova 23 stuba javnog osvetljenja sa LED izvorima svetla. Ukupna vrednost investicije je oko 98 miliona 494 hiljade dinara, a rokom za izvođenje radova je 210 dana, pa bi prema ovoj dinamici trebali biti završeni tokom novembra.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.