Uređenje oko Hrama na Novom naselju

VIDEO K9: Grad planira da uredi prostor oko Hrama Prenosa moštiju Svetog Save na Novom naselju i za tu svrhu će iz budžeta biti izdvojeno skoro 47 miliona dinara. Tender za izvođače radova, koje je raspisala Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije traje do 29. marta.

0
25

U dokumentaciji za javnu nabavku koju je raspisala Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije navedeno je da je planirano da oko Hrama Prenosa moštiju Svetog Save, na uglu Bulevara Slobodana Jovanovića i Ulice Radomira Raše Radujkova, budu uređene pešačke staze ka hramu i okolne zelene površine.

Projektom je obuhvaćeno asfaltiranje, pejzažno uređivanje zelenih površina, kao i postavljanje rasvete, mobilijara i odgovarajuće opreme za signalizaciju.

Nove pešačke staze ka hramu biće od crvenkaste klinker opeke i dobiće 31 dekorativnu svetiljku u visini partera. Projekat parternog uređenja hrama predviđa da deo za paljenje sveća ostane na istom mestu gde se trenutno nalazi.

U okviru ovih radova biće postavljene i turističke info-table, kao i više klupa, korpi za otpatke i držača za bicikle, dok će u sklopu uređenja prostora biti uklonjena četiri, a posađeno, kako je navedeno, više desetina stabala.

Procenjeno je da će nabavka i ugradnja materijala i opreme koštati gotovo 46,7 miliona dinara bez PDV-a, a svi radovi bi trebalo da budu završeni za 150 dana. Rok za podnošenje ponuda za tender Gradske uprave za građevinsko zemljište je 29. mart.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.