Uređenje korita – Preventiva od poplava

VIDEO K9: Završena je rekonstrukcija korita srpskih reka, koje imaju tendenciju izlivanja, rađena u okviru projekta „Rekonstrukcija infrastrukture za zaštitu od poplava“ za koju su Evropska unija i Austrija izdvojile 4 miliona i 400 hiljada evra.

0
46

Katastrofalne poplave koje su pogodile Srbije u proleće 2014. godine ostavile su posledice. Međutim, ono na čemu se od tada radi jeste preventiva, odnosno uređenje rečnih korita kako se takva katastrofa ne bi ponovila.

U okviru projekta „Rekonstrukcija infrastrukture za zaštitu od poplava“ u Srbiji je sa oko 19 miliona evra finansirala Evropska unija, kao i Austrija preko svoje Razvojne agencije sa 500.000 evra.

Povodom završetka radova, Svilajnac je juče posetio Adrijan Fajks, ataše za kulturu ambasade Austrije, koji je istakao da Resava sada mirno teče, ali da se lokalno stanovništvo svakako seća moći i destruktivnog potencijala ove reke.

U Javnom preduzeću „Srbijavode“ ističu da su posle 2014. na više od 600 objekata izvršili rekostrukciju i sanaciju.

Javnost u Srbiji je, prema rečima Darka Janjića, direktora JVP „Srbijavode“, posle 2014. godine postala svesna opasnosti od poplava i sve se više vodi računa o rekama i prevenciji od izlivanja vodotokova.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.