Uređenje centra grada u 2020.

VIDEO K9: Pred početak jučerašnje sednice Skupštine grada gradonačelnik Miloš Vučević najavio je niz novih planova i investicija u novoj godini, od kojih je značajan i plan uređenja centra grada.

166

Jedna od investicija koja je bila planirana za ovu godinu, a koja će biti dovršena u 2020. je dugo očekivana rekonstrukcija pozorišnog trga, kao i prostora oko Uspenske crkve. Do odlaganja je došlo, prema rečima gradonačelnika, pre svega zbog vremena u kojem su ovi radovi trebali da budu izvedeni.

“Parterno uređenje centra smo prebacili za sledeću godinu. Ja sam zamolio Upravu za investicije i građevinsko zemljište da ne krene u tu investiciju krajem godine da ne raskopamo centar grada u zimskom periodu, da ne izazovemo revolt. Da ne bude zašto to sad radite, iako će se sve to u završnom računu iskazati kao nerealizovano. Mislim da je bolje da to krenemo na proleće kad prođu izborne kampanje”, rekao je Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada. 

U budžetu grada za ovu godinu je za parterno uređenje dela centra obezbeđeno 28,6 miliona dinara, od kojih je više od 22 miliona koštala izrada tehničke dokumentacije.

Reč je o rekonstrukciji Pozorišnog trga, Uspenske ulice, prolaza do planiranog polukružnog trga na mestu sadašnje montažne garaže iza SNP-a, Trgu slobode, budućeg polukružnog trga i Prolaza Miloša Hadžića, platou ispred starog bioskopa JNA, delovima Njegoševe i ulice Ilije Ognjanovića, ulicama Modene i Kralja Aleksandra.

“350 miliona smo spremili za parterno uređenje pozorišnog trga i poteza oko Uspenske crkve, pojasa od SNP-a pa sve do Gradske kuće, a videćemo kada ćemo u odnosu na prihode budžeta krenuti u uređenje Trga Slobode, Kralja Aleksandra u Ulice Modene. Ulicu Modene ćemo naravno koordinirati sa izgradnjom podzemne garaže. Očekujem danas i sutra da bude u Službenom glasniku objavljen poziv za koncesije za garaže”, izjavio je Vučević.

Razlog više za što skoriju rekonstrukciju dela starog jezgra grada je i sve bliža 2021. godina u kojoj će Novi Sad biti Evropska prestonica kulture.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.