Uređena dva nova bloka u Jugovićevu

VIDEO K9: U novosadskom naselju Jugovićevo završena je druga faza radova na izgradnji saobraćajnica sa pratećom infrastrukturom u dva stambena bloka izgrađena za pripadnike snaga bezbednosti.

0
50

Realizovana je druga faza radova na izgradnji saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom u stambenom bloku E i F u naselju Jugovićevo, saopšteno je iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije Novog Sada.

U prethodnoj fazi radova, na ovoj lokaciji su izgrađene kanalizaciona i vodovodna mreža, veći deo saobraćajnih površina i deo javnog osvetljenja, a završetkom radova na izgradnji stambenih objekata stvoreni su uslovi za dodatno uređenje javnih površina u okviru druge faze, za čiju realizaciju je izdvojeno 52.443.495,72 dinara (sa PDV).

Ova faza obuhvatila je izgradnju kolovoza, odnosno pristupne saobraćajnice dužine 35 metara, kao i 484 metra pešačkih staza. Izgrađeno je i 71 parking mesto, prostor je osvetljen sa četiri nova stuba javne rasvete, a u narednom periodu biće urađeno i hortikulturno uređenje.

Iz Gradske uprave navode da je projekat od nacionalnog značaja, koji se odnosi na izgradnju stanova za pripadnike snaga bezbednosti, u Novom Sadu dobio najveće razmere. Na lokalitetu Jugovićevo izvedeni su radovi na izgradnji ukupno 2.170 stambenih jedinica.

Izgradnju objekata finansirala je Republika Srbija, dok je Grad preuzeo obavezu infrastrukturnog opremanja, odnosno izgradnju nedostajuće infrastrukture u funkciji stambenog kompleksa.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.