Uređen ugao Sentandrejskog puta i Partizanske

VIDEO K9: Zavtršeni su radovi na uglu Sentandrejskog puta i Partizanske ulice koji su doprineli urbanizaciji ovog lokaliteta, poručuju iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije Novog Sada.

0
31

Svi planirani radovi na izgradnji saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom na uglu Sentandrejskog puta i Partizanske ulice uspešno su završeni, saopštila je Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije Novog Sada.

Kolovoz režijske saobraćajnice, koja spaja Šajkašku sa Partizanskom ulicom, dužine 270 metara, proširen je na 5 metara.

Sa obe strane režijske saobraćajnice izgrađene su pešačke staze kao i 14 novih parking mesta.

Na ovom lokalitetu izvedena je i rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže u dužini od 270 metara, a radi ostvarivanja veze Sentandrejskog puta sa režijskom saobraćajnicom izgrađen je kolovoz širine 5 i dužine 40 metara.

Uslovi za mirujući saobraćaj obezbeđeni su izgradnjom parkirališta kapaciteta 101 parking mesto sa upravnom šemom parkiranja, a pristup parkingu obezbeđen je saobraćajnicom dužine 160 i širine 5,5 metara.

Novoizgrađena biciklistička staza dužine 320 metara i širine 2 metra, prateći desnu stranu kolovoza Partizanske ulice i Sentandrejskog puta, fizički je zaštićena od frekventnog saobraćaja, a u zoni priključaka, osvanula su dva biciklistička prelaza koja su uklopljena u postojeći kolovoz, dok biciklističku staza od pešačke razdvajaju novoizgrađeni ivičnjaci.

Biciklističku prati pešačka staza, dužine 320 metara i širine 3 metra, koja se proteže od priključka na Partizanskoj do Šajkaške ulice, pre benzinske pumpe.

U zoni raskrsnice, na pešačkim prelazima izgrađena su dva stajališta za pešake, dok su pešačke površine u zoni raskrsnice popločane taktilnim pločama za slepe i slabovide osobe.

Zelene površine uređene su sadnjom trave, a osvetljenje rešno sa 27 novih stubova sa led svetiljkama.

Za ovu investiciju izdvojeno je 129.876.961,20 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.