Uređen prostor oko Mesne zajednice “Sajlovo”

VIDEO K9: Završeni su radovi na parternom uređenju prostora oko objekta novosadske Mesne zajednice „Sajlovo“ koje je sprovela Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije.

0
17

Mesna zajednica „Sajlovo“ dobila je novi izgled zahvaljujući novouređenom perteru oko ovog objekta. Radove na uređenju partera sprovela je Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije, a oni su obuhvatili popločanje slobodnih površina, izgradnju javnog osvetljenja, postavljanje urbanog mobilijara i hortikulturno uređenje.“ 0023

Popločavanje betonskim pločama u dve različite teksture izvršeno je na pešačkim površinama i platoima, a izgrađeno je i 11 parking mesta, kojima se pristupa sa postojeće saobraćajnice. Kako se atmosferska voda ne bi zadržavala na pešačkim delovima, nivelacijom terena omogućeno je njeno usmeravanje ka travnatim površinama, stoji na sajtu Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije.

Vizuelnom i dekorativnom utisku doprinelo je pejzažno uređenje, pri čemu zelenilo zauzima skoro 17% od ukupne površine od 1.840m².
Novi prostor karakterišu travnate površine u vidu zelenih ostrva, od kojih su neka u nivou partera, dok su oko drugih izgrađeni potporni zidovi na kojima su postavljene klupe sa ili bez naslona. Na taj način formirano je ukupno 6 žardinjera, u kojima su posađene kombinovane biljne vrste.

Pored toga što su na ovom lokalitetu očuvana postojeća stabla koprivića i trešnje, celokupan prostor oplemenjen je sadnjom još 21 stabla listopadnog i četinarskog drveća i 295 sadnica šiblja, upotpunjenih sadnicama perena i ukrasnom travom.
Moderno dizajniran urbani mobilijar postavljen je uz zelenu površinu i na tačkama mogućeg zadržavanja korisnika. Sem klupa integrisanih u žardinjere, postavljeno je i 10 parkovskih korpi za otpatke i dva držača za bicikle, a plato je osvetljen sa 6 stubova javnog osvetljenja, tako da će građani moći da ga koriste i u večernjim časovima. Za realizaciju ove investicije izdvojeno je oko 21 milion dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.