Uređen parking na Trgu Komenskog

VIDEO K9: Na Trgu Komenskog završeni su radovi na uređenju parkinga koji su počeli krajem maja.

11

Na Trgu Komenskog Novosađanima je na raspolaganju novoizgrađeno parkiralište sa 50 parking mesta.

Školska ulica i Trg Komenskog, kako je rečeno, sada izgledaju mnogo pristojnije, a uskoro će biti sređene i fasade koje su prekrivene grafitima.

“Investitor je naš JKP „Parking servis“ iz sopstvenih sredstava, kao i Grad Novi Sad. Uloženo je oko 15 miliona dinara za ovaj trg koji je pod velikim saobraćajnim opterećenjem, jer se nalazi u dvorištu više stambenih objekata i pored nekoliko vaspitno-obrazovih ustanova”, rekao je Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada.

Radovi su počeli krajem maja, obuhvatili su i izgradnju trotoara i saobraćajnice, sređivanje dotrajale vodovodne mreže, a sačuvana je i zelena površina.

Gradonačelnik se ovom prilikom osvrnuo i na epidemiološku situaciju u gradu za koju je rekao da je i dalje nestabilna, te apelovao na građane da se pridržavaju svih propisanih preventivnih mera.

“Smanjili smo broj svih javnih događaja, ali treba da pokažemo da grad funkcioniše i da se komunalne delatnosti odvijaju, da preduzeća rade. Moramo naučiti da živimo sa pandemijom i virusom koji će, očigledno, još neko izvesno vreme biti prisutan. Na nama je da budemo deo lanca jedinstvene odbrane našeg života i našeg zdravlja”, naveo je Vučević.

Novosađani u anketama najčešće ističu kao glavni komunalni problem nedostatak mesta za parkiranje u gradu, a on će, prema rečima gradonačelnika, delom biti rešen i koncesijom za garaže.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.