Urbanizam poziva građane da učestvuju u predlogu uređenja Kameničke ade u Novom Sadu

Javno preduzeće "Urbanizam" pozvalo je zainteresovane Novosađane, nevladine organizacije i stručnu javnost da daju svoje predloge za uređenje Kameničke ade.

0
23

Predlozi treba da se odnose na uređenje prostora i planirane sadržaje, kao i na oblikovanje urbanog mobilijara, primenu ekoloških rešenja u kontekstu postojećeg prirodnog okruženja, definisanje najvrednijih elemenata koje u prostoru treba sačuvati jer odražavaju njegov identitet, kao i sve druge ideje koje će unaprediti prostor i omogućiti kvalitetan i nesmetan izlaz grada na reku.

Predlozi takođe treba da budu u skladu sa planskim parametrima, uslovima nadležnih institucija i potencijalima i ograničenjima prostora.

Javni poziv za predloge građana i organizacija važi do 31. oktobra, kada ih mogu dostaviti putem mejla na adresu office@nsurbanizam.rs ili poštom na adresu Bulevar Cara Lazara 3, Zavod za urbanizam.

Urbanizam napominje da je područje Kameničke ade na levoj obali Dunava dominantno namenjeno park-šumi u cilju maksimalnog očuvanja postojećeg zelenog fonda, a u manjem obimu planirani su i turističko-sportsko-rekreativni sadržaji i objekti kulture, gde “pristupačnost i privlačnost priobalja svim stanovnicima grada postaju novi ekološki, urbani i socijalni kvalitet uređenja obale”.

Planiran je sistem pešačkih, biciklističkih i trim staza od prirodnih materijala, a na teritoriji park šume neophodno je obezbediti zonu masovne aktivnosti (šetnja, bavljenje sportom i drugim vrstama aktivnog odmora) i zonu mirnog odmora i šetnje (pešačke i biiklističke staze, vidikovac, i slično).

Potrebno je predivideti i sadržaje za decu, kao i objekte u funkciji sporta, turizma (vizitorski centar, glamping turizam, i slično), kulture i obrazovanja.

Kompletan poziv “Urbanizma” može se pročitati OVDE.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.