Upravljanje otpadom i cirkularna ekonomija

VIDEO K9: Na konferenciji „Upravljanje otpadom i cirkularna ekonomija“, održanoj u četvrtak u organizaciji Udruženja inženjeri zaštite životne sredine, rečeno je, između ostalog i da je završena dokumentacija za početak izgradnje Regionalnog sistema za upravljanja otpadom u Novom Sadu, koja bi trebala da počne sledeće godine.

0
68

Sa ciljem stvaranja sinergije budućih aktivnosti tri sektora u razvoju cirkularne ekonomije, javnog, privrednog i civilnog, kao i sistema odgovornog upravljanja otpadom, u Novom Sadu je u organizaciji Udruženja „Inženjeri zaštite životne sredine“ održana konferencija pod nazivom „Upravljanje otpadom i cirkularna ekonomija“.

Pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine naveo je da je ovom sekretarijatu u cilju da, u skladu sa zakonom, sprovede sve planove i aktivnosti na polju upravljanja otpadom, koji se odnose prvenstveno na komunlani otpad, a takođe i industrijski.

Erceg je izjavio da je cilj da otisak koji stvara otpad u životnoj sredini bude što manji, a da njegova iskorišćenost bude što veća, što se postiže razvojem sistema upravljanja otpadom, podizanjem ekološke svesti, povezivanjem privrede i saradnjom jedinica lokalne samouprave i građana, dok je uloga Sekretarijata, kao krovne institucije na teritoriji Vojvodine, da bude pokretač i podrška lokalnim samoupravama.

Učesnici konferencije naveli su i da je završena dokumentacija za početak izgradnje Regionalnog sistema za upravljanja otpadom u Novom Sadu, koja treba da započne 2023. godine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.