Upozorenje: Kontaktna mreža iznad pruge Subotica – Horgoš pod visokim naponom

Kontaktna mreža iznad pruge Subotica - Horgoš stavljena je pod visoki napon od 25.000 volti, upozorilo je preduzeće "Infrastruktura železnice Srbije".

0
59

Kada je kontaktna mreža iznad pruge pod visokim naponom, strujno kolo može da bude i po nekoliko metara od strujnih vodova, a u takvim slučajevima nije neophodno da se dodirnu vodovi, već je dovoljno da se samo uđe u strujno kolo i doživi strujni udar, koji se najčešće tragično završava“, naglašeno je u saopštenju.

Modernizacija i elektrifikacija deonice Subotica – Horgoš – granica sa Mađarskom završena je i u toku su poslednje aktivnosti za puštanje novoizgrađene pruge u saobraćaj, navodi “Infrastruktura železnice Srbije.

Novoizgrađenom elektrificiranom prugom vozovi će saobraćati do 120 kilometara na sat, radovi su završeni šest meseci pre roka, a ugovorena vrednost posla je oko 10,2 milijarde dinara.

Pruga duga 26,6 kilometra u potpunosti je rekonstruisana, a u okviru njene elektrifikacije izgrađena su i elektroenergetska postrojenja. Za potrebe ove pruge izgrađena su četiri objekata za signalno-sigurnosna i telekomunikaciona postrojenja, i to na stanicama Palić, Bački Vinogradi i Horgoš, kao i na stajalištu Javna skladišta Subotica, a novo železničko postrojenje izgrađeno je i u stanici Bački Vinogradi.

Zahvaljujući elektrifikaciji pruge i na putnim prelazima između Subotice i Horgoša ugrađeni su signalno-sigurnosni i telekomunikacioni uređaji, čime je bezbednost saobraćaja podignuta na znatno viši nivo.

(Autor: FoNet, agencije)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.