Upozorenje APR-a o uplatnicama

VIDEO K9: Agencija za privredne registre (APR) ponovo je upozorila privrednike da kovertirane uplatnice za upis u Privredni registar, koje ovih dana građani dobijaju poštom, ne potiču od njih.

83

Povodom novih, učestalih poziva i obraćanja korisnika, Agencija za privredne registre ponavila je upozorenje privrednim društvima i preduzetnicima, naročito onima koji su tek osnovani, da uplatnice koje primaju na iznos od 4.000, odnosno 16.000 dinara za, kako je navedeno, „upis novoosnovanih pravnih lica u PrivredniRegistar.rs” ne potiču od APR-a, niti imaju veze sa zakonskom obavezom registracije.

Iz ove agencije navode da se postupak registracije i objavljivanja podataka na internet stranici www.apr.gov.rs sprovodi isključivo na osnovu registracione prijave koja se podnosi u skladu sa odredbama Zakona o postupku registracije u Agenciji za privredne registre.

Stoga, ponavlja APR, koverte sa uplatnicama, koje ovih dana građani ponovo primaju, spadaju u komercijalnu ponudu i registrovani subjekti ne moraju da ih prihvate.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.