Upozorenje APR-a o uplatnicama

VIDEO K9: Agencija za privredne registre (APR) ponovo je upozorila privrednike da kovertirane uplatnice za upis u Privredni registar, koje ovih dana građani dobijaju poštom, ne potiču od njih.

0
136

Povodom novih, učestalih poziva i obraćanja korisnika, Agencija za privredne registre ponavila je upozorenje privrednim društvima i preduzetnicima, naročito onima koji su tek osnovani, da uplatnice koje primaju na iznos od 4.000, odnosno 16.000 dinara za, kako je navedeno, „upis novoosnovanih pravnih lica u PrivredniRegistar.rs” ne potiču od APR-a, niti imaju veze sa zakonskom obavezom registracije.

Iz ove agencije navode da se postupak registracije i objavljivanja podataka na internet stranici www.apr.gov.rs sprovodi isključivo na osnovu registracione prijave koja se podnosi u skladu sa odredbama Zakona o postupku registracije u Agenciji za privredne registre.

Stoga, ponavlja APR, koverte sa uplatnicama, koje ovih dana građani ponovo primaju, spadaju u komercijalnu ponudu i registrovani subjekti ne moraju da ih prihvate.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.