Upoznavanje Novog naselja

VIDEO K9: Od 25. maja do 8. juna ,,Novo kulturno nasleđe" na Novom naselju realizuje projekat u okviru kojeg će biti održane tri zanimljive šetnje po ovom delu grada.

158

Od subote, 25. maja sugrađani će imati priliku da upoznaju Novo naselje na neobičan način – šetnjom kroz ovaj deo grada organizovanom u okviru projekta ,,Novo kulturno nasleđe”.

Do 8. juna biće upriličene još dve takve šetnje čiji je cilj da predstave životne priče i anegdote ljudi koji žive na tom prostoru.

“Od 25. maja pa do 8. juna očekuju nas šetnje po Novom naselju. Građani Novog Sada i Novog naselja imaće priliku da čuju neke nove i različite priče koje su kultne za Novo naselje, pa će tu biti i sporta i muzičara, arhitekti, a projekat se zove Novo kulturno nasleđe, koji je u sklopu projekta Evropske prestonice kulture i koji se zove Šetnja kroz nasleđe”, pojasnio je Nemanja Nedić ispred ,,Novog kulturnog nasleđa”.

Prva šetnja pod nazivom ,,Prvo Ćumez, onda Paradajz” u subotu startuje u 17 časova, a okupljanje zainteresovanih planirano je na livadi preko puta škole ,,Milan Petrović”, u ulici Bate Brkića.

Na svakoj turi biće reči o načinima na koje se Novo naselje razvijalo, urbanistički i kulturno, o popularnim mestima za okupljanja, o tome kako je izgledalo odrastanje poznatih muzičara i sportista u ovom delu grada, ali i o tome kako sugrađani vide budućnost Novog naselja.

“Građani Novog Sada će takođe imati priliku i da se uključe u čitavu priču i da možda daju neki novi narativ, da kažu neka svoja sećanja i mišljenja o Novom naselju, da se na tako neki način otkrije nešto više o Novom naselju, od njegovog osnivanja pa do danas. A možda ćemo zaviriti i u deo budućnosti, da vidimo šta će to neki novi klinci da postignu” rekao je Nedić.

Na svakoj od ovih pešačkih tura subotom govoriće različiti govornici, kako poznate ličnosti koje su odrastale u ovom delu grada, tako kao i sugrađana koji trenutno tamo žive i imaju neobične interesantne priče koje ih vezuju za Novo naselje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.