Upoznajte makedonski jezik i kuturu

VIDEO K9: Manifestacija Dani makedonske kulture koju organizuje Udruženje "Kiril i Metodije" u Novom Sadu nudi bogat kulturno-umetnički i obrazovni sadržaj, a zainteresovanim studentima omogućeno je besplatno učenje makedonskog jezika.

214

U okviru Dana makedonske kulture Udruženje “Kiril i Metodije” u Novom Sadu organizuje i časove učenja makedonskog jezika namenjenih uglavnom studentima, ali i ostalim zainteresovanim građanima.

Oni će, prema rečima organizatora, moći da unaprede svoje znanje makedonskog, ali i da nauče nešto više o makedonskoj kulturi.

“Počeli su deo Dana makedonske kulture u koje spada i učenje jezika, odnosno radionice na makedonskom jeziku i imamo više studente koji izučavaju jezik na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Onda su se i oni priključili da bi lakše i za ispite, a i uopšte vole da nauče taj jezik obzirom da ga slušaju na Filozofskom fakultetu”, rekla je Vaska Cergoski iz Udruženja “Kiril i Metodije”. 

Udruženja “Kiril i Metodije” već tri godine organizuje putovanja u Ohrid gde studenti spajaju lepo i korisno, jer pored učenja jezika uživaju i u upoznavanju kulturnih znamenitosti ove zemlje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.