Uplatnice čuvati 5 godina

VIDEO K9: Redovno plaćanje računa sve je teže, s obzirom na standard naših građana. Dugovi sa kamatama se gomilaju, često se izgubi računica u gomili neplaćenih ili delimično plaćenih računa, a dešava se i da stigne opomena za za dugovanje koje je već izmireno. Zbog toga je važno čuvanje plaćenih računa, jer samo sa plaćenim uplatnicama možemo dokazati da ne dugujemo određeno potraživanje, savetuju iz Udruženja za zaštitu potrošača "Prosperitet". 

0
725

Izvršenjem uplate podrazumevamo da smo izmirili dugovanje prema isporučiocu usluga, odnosno prema državi.

Međutim nije retkost da uplata ostane neproknjižena, a ukoliko ne sačuvamo uplatnicu, nastaje problem dokazivanja uplate, pa se postavlja pitanje, koliko dugo treba da čuvamo uplatnice i kako da budemo sigurni da je uplata proknjižena.

“Mnogo je važan odgovor na pitanje koliko da čuvamo račune, a kakva je situacija kod nas, znači, zavisi od vrste računa. Zavisi od vrste priznanice i uplatnice koju ste imali potrebe da uplatite određeni novac. Uglavnom ne, nikako ne treba, s obzirom na često puta i aljkavost privrednih subjekata koji se bave uslugom od opšteg ekonomskog interesa, ja bih preporučio da se čuvaju računi barem 5 godina. Naravno može i godinu dana, ali otkud ste sigurni da vam neće možda potražiti, na primer, Parking servis”, rekao je Radomir Ćirilović, predsednik Udruženja za zaštitu potrošača “Prosperitet”.

Prema Zakonu o oblikacionim odnosima, potraživanja po osnovu komunalija u koja se ubrajaju struja, voda, grejanje, plin i čistoća zastarevaju posle godinu dana. Ćirilović ističe da se zastarelost ne prekida opomenom

“Imamo praktičnih primera, gde, na primer, JKP Informatici ste vi kao dužnik izmirili obaveze i uplatili ste na račun izvršitelja, koji je dužan da prebaci ta sredstva izvršnom poveriocu, to jest Informatici. Međutim, vi ne znate da li je vama javni izvršitelj taj novac prebacio novac Informatici. To jedino možete znati ako odete da uzmete analitičku karticu, pa da vidite vaše uplate i dugovanja ili eventualno pregled stanja kod kog udruženja, pa ćete onda videti gde se koji predmet vodi”, upozorio je Ćirilović.

On navodi da je teže dokazati uplatu bez uplatnice, jer ni ustanove u kojima je uplata izvršena često neće da sarađuju u potrazi za starim uplatnicama.

Problemi mogu nastati i sa fiskalnim računima, jer u slučaju reklamacije robe, trgovci traže fiskalni račun kao dokaz da je roba kupljena kod njih, a ukoliko kupac nije sačuvao račun, dešava se da trgovci neće da uvaže reklamaciju.

“Nemam fiskalni račun, hoću da reklamiram robu sa nedostatkom koju sam kupio i sad, zato što potrošač ne zna svoja prava, on mu kaže ‘izvinite, mi uopšte ne možemo uzeti u obzir vašu reklamaciju, nemate fiskalni račun, otkud mi znamo gde ste kupili’ i počnu priče koje nisu korektne od strane trgovca. Potrošač treba da zna da mu kaže, ‘gospodine ili gospođice, fiskalni račun ja sam zagubio, ali ja se sećam dobro da sam kupio tu robu kod vas ovde dana tog i tog, okvirno. Vi ste dužni da čuvate kopiju svih izdatih računa, opet na osnovu drugog propisa i naći ćete me jednostavno kada kažem da je roba ta i ta, da je cena ta i ta’. Onda ćete moći da ostvarite pravo na reklamaciju”, savetovao je Ćirilović.

Kako potrošači ne bi dolazili u bezizlazne situacije dokazivanja uplate, Ćirilović savetuje strogo čuvanje uplaćenih računa 5 godina, ili proveru analitičkih kartica kod preduzeća kojem je izvršena uplata.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.