Upišite prvaka na vreme

VIDEO K9: U Osnovnoj školi Kosta Trifković u toku je prijem zahteva za upis dece u prvi razred. Zahtevi se mogu podneti do kraja januara, a u ovoj školi savetuju roditeljima da to ipak učine što pre, zbog izmene u zakonskoj regulativi upisa dece u prvi razred.

0
875

U OŠ Kosta Trifković su već početkom prošlog meseca počeli sa pripremama dokumenata neophodnih za upis prvaka u narednu školsku godinu i sa obaveštenjima za roditelje za koje su postavili plakate, kao i oglas na sajtu škole.

“Objavili smo na sajtu škole da počinjemo sa prijemom molbi za roditelje koji žele da upišu našu školu, a ne pripadaju teritoriji škole. Moram da kažem da smo 1. septembra imali već upisanog prvog učenika za narednu šlosku godinu 2018/19. u prvi razred, a do sada smo primili oko 30 i nešto molbi, što znači da imamo, iako se radi o polovini decembra meseca, upisano jedno odelenje za prvi razred za narednu školsku godinu”, rekao je Milan Spasojević, direktor OŠ Kosta Trifković.

Roditelji koji žele da upišu dete u školu čijoj teritoriji ne pripadaju treba blagovremeno da podnesu zahtev toj školi, upozorio je Spasojević, s obzirom na promenu u zakonskoj regulativi upisa dece u prvi razred.

“Škola po podnošenju zahteva, odnosno, molbe za upis učenika u narednu školsku godinu, a ne pripada teritoriji škole, obavezna da u roku od 8 dana obaveštava roditelje da li je dete upisano ili ne. To je jedan od osnovnih razloga i, naravno, zbog pritiska i najave broja roditelja koji žele da upišu decu u našu školu, koristim priliku da pozovem roditelje da to urade pravovremeno”, apelovao je Spasojević.

Roditelji zahteve za upis dece mogu podneti do 31. januara, a ova škola, podsetio je Spasojević, upisuje maksimalno do 7 odelenja učenika prvog razreda.

“Mi smo samo prošle godine na teritoriji škole imali negde oko 130 učenika, dobro, jedan deo njih je rođen na našoj teritoriji, ali se preselio u neki srugi deo grada i pohađao školu tamo. Međutim, mi smo i prošle godine morali da odbijemo određen broj roditelja, njihove zahteve da ne prihvatimo i oni su upisali u susedne škole koje su blizu naše škole”, kazao je direktor ove ustanove.

Cilj je i ove godine upisati maksimalan broj odelenja ili do 190 učenika, a taj broj je, s obzirom da svake godine upisuju i decu sa posebnim potrebama, ograničen, zaključio je Spasojević.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.