Upis u učeničke domove

VIDEO K9: Prvi krug konkursa za prijem učenika u srednjoškolske domove za školsku 2020/2021 godinu, koji je raspisalo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, traje do 19. jula, dok je drugi predviđen od 24. do 27. avgusta.

10

Prvi krug konkursa za prijem učenika u srednjoškolske domove za školsku 2020/2021 godinu, traje do 19. jula, dok je drugi predviđen od 24. do 27. avgusta.

Kandidati iz osetljivih društvenih grupa, koji prema redosledu na konačnoj rang listi ne dobiju smeštaj u prvoj raspodeli, imaju pravo da od 24. do 27. avgusta podnesu zahtev ustanovi da se posebno rangiraju u okviru namenski opredeljenih kapaciteta ustanove.

Đaci mogu kunkurisati za smeštaj u tri doma. U Mešovitom domu “Brankovo kolo” u Episkopa Visariona 3, gde ima mesta za 409 učenika – 190 devojčica i 219 dečaka.

Ženski srednjoškolski dom u Nikolajevskoj ulici 1  će moći da primi 190 devojaka, kao i Dom učenika pri Poljoprivrednoj školi u Futogu, Carice Milice 2, u kojem ima mesta za 128 dečaka i 62 devojčice. Učenici koji konkurišu u srednjoškolske domove potrebno je da prilože prijavu i uverenje o prihodu po članu porodice.

Učenici prvog razreda treba da dostave potvrdu o upisu u srednju školu, svedočanstva od petog do osmog razreda, uverenje o obavljenom završnom ispitu, dok učenici drugog, trećeg i četvrtog razreda treba da prilože svedočanstva o završenom predhodnom razredu srednje škole, te diplome i druge nagrade koje su osvojili na takmičenjima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.