Upis dece u vrtiće uskoro i elektronskim putem

VIDEO K9: Roditeljima koji upisuju decu u vrtiće Predškolske ustanove ,,Radosno detinjstvo'' od sada će biti olakšan upis jer će moći to da učine elektronskim putem. Savet za obrazovanje i sport Skupštine grada usvojio je danas rešenje o davanju saglasnosti na odredbe Statuta Radosnog detinjstva kojim će ovo biti omogućeno.

0
882

Za sve roditelje koji odluče da svoje dete u vrtić upišu elektronskim putem, kažu u Gradskoj upravi za obrazovanje, biće ponuđena aplikacija pomoću koje će, jednostavnim popunjavanjem obrasca, moći da prijave dete za jedno od slobodnih mesta koje će konkursom biti predstavljeno.

“S obzirom da nam se bliži konkurs, koji će biti raspisan 23. aprila i trajaće 15 dana, mi smo odlučili da postojeći Statut usaglasimo sa novim odredbama. Ono što je najveća novina, je da roditelji mogu upis vršiti i elektronskim putem, odnosno na pisarnici redovnim putem Gradske kuće”, rekla je Lidija Tomaš, načelnica Gradske Uprave za obrazovanje.

Upis dece u vrtiće moguć je po završetku konkursa, a kako je pojašnjeno u Savetu za obrazovenje i sport gradske skupštine, konkurs raspisuje Upravni odbor Radosnog detinjstva u aprilu mesecu tekuće godine, za sledeću godinu.

“U objektima predškolskih ustanova imamo celodnevni boravak, znači dece od šest meseci do početka škole, to je jedna grupa, imamo poludnevni boravak dece od pet godina, pa do početka škole i poludnevni boravak dece uzrasta dece od tri do pet godina”, naveo je Miloš Pajović, predsednik Saveta za obrazovanje i sport.

Prijem dece u vrtiće vrši se bodovanjem i rangiranjem, ističe Pajović, a prednost prilikom upisa imaju deca iz društveno osetljivih grupa, raseljena lica, socijalno ugrožene porodice, i samohrani roditelji.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.