Uobičajen politički govor mržnje

VIDEO K9: Govor mržnje, koji u Srbiji nije stran ni predsedniku zemlje, utihnuće onda kada budemo imali normalno društvo, institucije i slobodu medija, ocenila je potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić.

0
192

U nedavnom gostovanju u jednom beogradskom mediju sa nekadašnjim ambasadorom u Belorusiji Srećkom Đukićem, potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić konstatovala je da je Srbija u ozbiljnoj situaciji i da će “na kraju, pomoć morati da se traži od međunarodne zajednice, kako bi se sprečila eskalacija građanskih sukoba u koju vodi ovakva politika vlasti“.

Rašković Ivić je zaključila da se u “Srbiji nikada nije govorilo jezikom mržnje kojim danas govori predsednik, koji bi po Ustavu trebalo da bude predsednik svih građana“.

Da se neobično oštar i neprimeren govor na domaćoj sceni i dalje upotrebljava, potvrđuje boravak predsednika u Leskovcu početkom marta. On je pored toga što je političke protivnike nazvao kretenima, one koji su na suprotnoj strani počastio nazivom – lopovi.

Predsednik nije objasnio ko su lopovi, ali je napomenuo da je ustala “pristojna Srbija da sačuva svoju zemlju od onih spolja i onih iznutra koji bi da je sruše”. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.