UNS: Počela nova akademska godina

VIDEO K9: Svečanom dodelom nagrada najboljim studentima, na Univerzitetu u Novom Sadu obeležen je početak nove školske godine.

0
1218

Zvanični početak nove akademske godine obeležen je svečano u Rektoratu novosadskog Univerziteta, promocijom studenata koji su ostvarili vrhunske rezultate na evropskim i svetskim takmičenjima i dodelom nagrada najboljim studentima fakulteta u Novom Sadu u školskoj 2015/2016. godini.

Svečanost je obeležena i činjenicom da je Univerzitet postigao vrhunske rezultate i u rangiranju na listi Evropske komisije.

 

“To je rang lista koju sačinjava Evropska komisija po posebnim kriterijumima. Univerzitet u novom Sadu je, kao što smo saznali krajem protekle nedelje, jedini univerzitet iz Republike Srbije koji je rangiran na toj rang-listi i nalazi se na visokom 220. mestu”, rekao je rektor Univerziteta u Novom Sadu, prof. dr Dušan Nikolić.

Nikolić je podsetio i da se Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja našao na Šangajskoj listi među 300 najboljih u svojoj oblasti. Osim toga, današnja svečanost je, prema rečima rektora, prilika i da se oda priznanje najboljim studentima Univerziteta.

“Tu smo da prenesemo znanja koja imamo, kao starije kolege, da ih uvedemo u svet visokog obrazovanja i nauke i da tako zajedno pokušamo da postignemo neke rezultate koji su bitni i za Univerzitet i za našu društvenu zajednicu u celosti”, napomenuo je rektor. 

Za najboljeg studenta Fakulteta tehničkih nauka, čija je prosečna ocena tokom studija 9,95, nova školska godina znači okretanje novim životnim obavezama, ali za ostale studente, kako je naveo, novu priliku da uče, da se razvijaju i steknu nova znanja, za što će odličnu priliku imati na nekom od fakulteta novosadskog Univerziteta.

“Moje mišljenje je da je ovaj Univerzitet zaista kvalitetan i da može dosta da pruži novim studentima koji dolaze i mislim da je, na kraju krajeva, stvar studenta da li će on uzeti od samog fakulteta sve što mu on pruža”, izjavio je Milan Mutić, najbolji student FTN. 

Broj studenata novosadskog Univerziteta koji postižu vrhunske rezultate i koji nas na najbolji način predstavljaju u svetu, iz godine u godinu je sve veći, što samo po sebi govori o visokom kvalitetu obrazovanja koji ova ustanova pruža budućim akademskim građanima.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.