Unoverzitetskim profesorima dodeljene Nagrade za životno delo

VIDEO K9: Univerzitetskim profesorima i naučnicima iz Vojvodine, na svečanoj akademiji u Skupštini AP Vojvodine, uručena su priznanja „Nagrada za životno delo“ za 2017. godinu. Prestižno priznanje za životno delo dodeljuje Udruženje univerzitetskih nastavnika i naučnika Vojvodine, pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost i Pokrajinske vlade.

1001

Ovogodišnji laureati su:

prof. dr Dragan Koković, redovni profesor Filozofskog fakulteta u Novom Sadu – priznanje iz oblasti društveno-humanističkih nauka,

prof. dr Milan Popović, redovni profesor Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu – priznanje iz oblasti biotehnoloških nauka,

prof. dr Branislav Borovac, redovni profesor Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu – priznanje iz oblasti tehničkih nauka,

prof. dr Neda Mimica-Dukić, redovni profesor Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu – priznanje iz oblasti prirodno-matematičkih nauka i

prof. dr Branka Kovačev-Zavišić, redovni profesor Medicinskog fakulteta u Novom Sadu – priznanje iz oblasti medicinskih nauka.

“Ova nagrada predstavlja priznanje za prošli rad, a ustvari mnogo je važnija za budući rad. Ja se nadam da će mlade kolege dobiti motiv da rade još više, jer šta smi mi uradili – uradili smo, to je prošlost, ostaje da oni urade svoj deo i da nastave tamo gde smo mi stali. I u tom smislu je važnije slaviti ovu nagradu nego u smislu nagrade za neke protekle rezultate”, rekao je dobitik nagrade prof. dr Branislav Borovac.

Čestitajući laureatima na izuzetnom priznanju, potpredsednik Đorđe Milićević je rekao da „Nagrada za životno delo“ zaokružuje višedecenijsko plodno naučno pregnuće – pregnuće u koje je svako ko tu nagradu ponese uložio ceo svoj život, koje svojom veličinom nadmašuje svakog pojedinca i zato može, i treba, da služi kao uzor ne samo današnjem, nego i pokolenjima koja dolaze.

„Istovremeno, to je i priznanje za rezultate koje su njeni dobitnici, kroz protekle decenije, ostvarili u edukaciji niza generacija studenata fakulteta na kojima rade. Te generacije su danas nosioci razvoja našeg društva u svim oblastima društvenog života širom Vojvodine i Srbije“, kazao je potpredsednik Đorđe Milićević dodajući da su nagrade za životno delo i potvrda da su nauka i znanje, uprkos svim iskušenjima vremena u kojem živimo, i dalje vodeće društvene vrednosti.

Potpredsednik Milićević je dalje istakao značaj Univerziteta u Novom Sadu, dodajući da će jedna od najznačajnijih obrazovno-naučnih institucije ne samo u Srbiji, i ubuduće imati apsolutnu podršku Pokrajinske vlade.

„Sa 50.000 studenata i 5.000 zaposlenih, Novosadski univerzitet je jedan od temeljnih stubova našeg društva danas, i garancija njegovog bržeg i sveobuhvatnijeg razvoja u budućnosti“, kazao je potpredsednik Milićević i dodao da su tome, svojim izuzetnim rezultatima, doprineli i laureati priznanja za životno delo.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.