Univerzitet u Novom Sadu napredovao 47 mesta i ušao među 1.000 najboljih na svetu

Univerzitet u Novom Sadu ostvario je značajan napredak od 47 mesta na najnovijoj Vebometriksovoj rang listi najboljih svetskih Univerziteta za 2023. godinu.

0
33

Kako se navodi u najnovijem Vebometriksovom izveštaju, koji je objavljen na sajtu ove obrazovne institucije, Univerzitet u Novom Sadu je zadržao drugu poziciju na listi najboljih visokoškolskih ustanova u našoj zemlji, piše Danas.

Za razliku od prošle godine i liste koja je objavljena u julu mesecu, kada je zauzimao 1.009 mesto, ove godine je poboljšao svoju poziciju i nalazi se na 962. mestu najboljih svetskih Univerziteta.

Univerzitet u Beogradu na svetskoj listi je zauzeo 443. mesto, Univerzitet u Nišu 1.487, a Univerzitet u Kragujevcu 1.786.

Vebometriks je svetski priznata rang-lista univerziteta koju dva puta godišnje ažurira Sajbermetriks laboratorija koja radi pri Španskom nacionalnom istraživačkom savetu iz Madrida.

Istraživanje je prvi put sprovedeno 2004. godine i od tada se sprovodi dva puta godišnje.

Prve tri pozicije na Vebometriksu zauzimaju američki univerziteti Harvard, Stanford i Institut tehnologije u Masačusetsu (Massachusetts Institute of Technology – MIT).

(Danas, 021.rs)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.