Unepređivanje Sigurne ženske kuće

VIDEO K9: Sigurna ženska kuća u Novom Sadu izgrađena je 2006. godine i od prvog dana funkcioniše uz podršku Grada, po čemu je jedinstvena u Srbiji. Objekat je opremljen, ali je nužno da se i dalje osavremenjuje i ulaže u njega, pa i prilagođava posebnim kategorijama korisnica.

0
330

Od 2006. u Sigurnoj ženskoj kući boravilo je oko 1.200 žena i dece, a oko 7.000 žena se obratilo tokom ovih godina za pomoć zbog suočavanja sa problemom nasilja u porodici.

Sigurna ženska kuća u narednom periodu trebalo bi da dobije sredstva koja će iskoristiti u svrhu povećanja pristupačnosti kuće za osobe sa invaliditetom.

“Namera Centra za socijalni rad zajedno sa Ministarstvom građevinarstva, infrastrukture i saobraćaja u saradnji sa NVO “Vojvodina” je prilagođavanje i povećavanje pristupačnosti Sigurne ženske kuće za žene i decu sa invaliditetom i za posetioce sa invaliditetom”, rekla je dr Nada Padejski Šekerović, rukovoditeljka Sigurne ženske kuće.

Ona kaže da je plan da se izgrade pristupne staze, taktilne staze za slepe i slabovide žene, staze sa zvučnim signaliama i staze sa bojom za žene sa drugim vrstama senzualnih i fizičkih invaliditeta.

“Na taj način bismo poboljšali pristupačnost ženske kuće i za žrtve nasilja koje se suočavaju s različitim vrstama invaliditeta”, dr Padejski Šekerović.

Padejski Šekerović napominje, da je u samom objektu pristupačnost ženama i deci s invaliditetom prilagođena.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.