Unapređenje zapošljivosti mladih

VIDEO K9: UNICEF ove godine u Srbiji pokreće pogram vezan za zapošljavanje mladih u našoj zemlji i njihovo spajanje sa budućim poslodavcima.

0
19

„Unapređenje zapošljivosti mladih kroz radne prakse“ naziv je programa koji je početkom ovog meseca pokrenuo UNICEF u saradnji sa saradnji Nacionalnom službom za zapošljavanje, Ministarstvom za rad i partnerima, u cilju povećanja šansi mladih za zaposlenjem.

Prema podacima iz Ankete o radnoj snazi, stopa zaposlenosti (za stanovništvo 15+) u drugom kvartalu ove godine iznosila je 48,3% , što je više u odnosu na prethodni period. Ipak, kada je reč o mladima starosti 15-24 godine, njihov položaj na tržištu rada i dalje je nepovoljan, a pronalaženje posla jedan od najvećih izazova, velikim delom i zbog manjka radnog iskustva u odnosu na odrasla nezaposlena lica.

Ceo program je osmišljen da kroz namenski razvijenu onlajn platformu mladi prvo prođu kroz obuke i pripremu za praksu u radnom okruženju, a zatim će imati plaćenu radnu praksu kod poslodavaca iz privatnog, javnog i civilnog sektora, što će im omogućiti da steknu veštine i znanja neophodna za prilagođavanje potrebama tržišta rada.

Prema rečima Zorana Martinovića, direktora Nacionalne službe za zapošljavanje, program podrazumeva pružanje radnih praksi mladima do 30 godina koji se ne obučavaju, nisu zaposleni niti se školuju, a stekli su osnovno, srednje ili visoko obrazovanje.

Plan je da program traje do kraja 2022. godine i da u tom periodu najmanje 2.000 mladih bude povezano sa 500 poslodavaca, koji se mogu prijaviti za učešće putem sajta www.biramuspeh.com, dok više informacija mogu dobiti putem mejla biramuspeh@gigroup.com ili putem telefona 011/44-33-034.
Mesto na kom se poslodavci mogu prijaviti za učešće je Klub.Biramuspeh@gigroup.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.