Unapređenje inkluzivnog obrazovanja u Zrenjaninu zahvaljujući grantu

VIDEO K9: U Zrenjaninu su započete tribine i radionicei u okviru projekta “Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje” zahvaljujući grantu koji je ovaj grad dobio za tu svrhu.

193

Na konferenciji „Veliki ljudi od malih nogu” održanoj u Klubu narodnih poslanika u Beogradu predstavljen je projekat “Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje” i uručeni su ugovori o dodeli grantova za 20 lokalnih samouprava.

Ugovor o grantu dodeljen je i Gradu Zrenjaninu. Projekat “Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje” realizuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uz podršku Svetske banke. Partneri Gradu Zrenjaninu u realizaciji ovog projekta su Predškolska ustanova Zrenjanin, Centar za socijalni rad, Opšta bolnica „Đorđe Joanović”, Dom zdravlja „Dr Boško Vrebalov”, Crveni krst i Udruženje „Budimo ljudi”.

Projekat je počeo 1. oktobra i trajaće 3 godine, u Zrenjaninu nosi naziv „Sa osmehom u vrtić”, a prva aktivnost pod nazivom „Ruku nam pruži sa nama se druži” održana je u igraonici „Čarolija“.

U okviru projekta „Sa osmehom u vrtić”, 15. oktobra biće organizovan kratki program „Muzika i pokret” u Kulturnom centru Zrenjanina dok će poslednje nedelje u oktobru u vrtiću „Bambi” biti održana tribina „I tata je važan”.

Ugovor o grantu sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja ispred Grada Zrenjanina potpisala je načelnik Gradske uprave Jasmina Malinić, a potpisivanju su prisustvovali i koordinatorka tima za izradu i implementaciju projekta Tatjana Lojović, načelnik odeljenja za društvene delatnosti Gradske uprave Zrenjanin Jelena Dragić, direktor Predškolske ustanove Vladimir Petrović i koordinator projektnog tima Predškolske ustanove Maja Šujica.

Ugovori o grantu pored Zrenjanina uručeni su Aleksincu, Varvarinu, Voždovcu, Vladičinom Hanu, Vlasotincu, Kragujevcu, Kraljevu, Kruševcu, Lebanu, Leskovcu, Merošini, Novom Sadu, Paliluli, Prokuplju, Smederevu, Sremskoj Mitrovici, Čukarici, Šapcu i Šidu. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.