Unapređenje bezbednosti dece u saobraćaju

VIDEO K9: Savet za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na putevima u nadležnosti AP Vojvodine konstituisan je danas u Pokrajinskoj vladi.

0
39

Cilj Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na putevima u nadležnosti AP Vojvodine koji je danas konstituisan u Pokrajinskoj vladi jeste podsticanje, organizovanje i usklađivanje poslova bezbednosti saobraćaja na osnovu Zakona koji uređuje bezbednost saobraćaja na putevima, a sve kako bi bio smanjen broj poginulih i nastradalih.

Prioritet rada Saveta, kako je saopšteno, biće zone škola i predškolskih ustanova u svim lokalnim samoupravama, a u toku je postupak pregleda 500 i projektovanja 300 ovih zona kako bi se povećala bezbednost dece.

Dogovoreni su i naredni koraci u cilju unapređenja bezbednosti saobraćaja, u koordinaciji sa lokalnim samoupravama, poput analize stanja i kritičnih tačaka na teritoriji svih gradova i opština u Vojvodini, te praćenja i iniciranja preventivnih i drugih aktivnosti u ovoj oblasti.

Na sednici je rečeno da je od 2017. godine Pokrajinska vlada, preko Sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, sa više od 220 miliona dinara podržala više od 150 projekata ulaganja u saobraćajnu infrastrukturu, a istaknuto je i to da će izrađena Studija obeležja bezbednosti saobraćaja na području AP Vojvodine, pored osnovnih analiza ove oblasti i predloga mera, ujedno činiti i naučno-stručni osnov za izradu Strategije bezbednosti saobraćaja AP Vojvodine. Za koordinatora za saradnju sa Agencijom za bezbednost saobraćaja imenovan je član Saveta Endre Šurjan.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.