Unapređenje aktivnosti Ogranaka SANU

VIDEO K9: O digitalizacije arhivske građe, unapređenju budućih aktivnosti i poboljšanju naučne delatnosti na Univerzitetu u Novom Sadu, razgovarali su danas Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost Zoran Milošević i akademik i predsednik Ogranka Srpske akademije nauka i umetnosti u Novom Sadu Stevan Pilipović.

0
15

Ogranak Srpske akademije nauka i umetnosti u Novom Sadu i Pokrajinska vlada imaju dobru saradnju, konstatovano je današnjem sastanku Pokrajinskg sekretara za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnosta i predsednika Ogranka akademika Stevana Pilipovića.

Razgovarano je o brojnim temama koje će unaprediti aktivnosti Ogranka SANU, a kako kaže predsednik ove najviše naučne i prosvetne ustanove u Vojvodini, Stevan Pilipović, bilo je reči i o načinu realizacije programa koje ova institucija organizuje narednih nedelja.

U Pokrajinskom sekretarijatu za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost poručuju da je bitno sačuvati živu reč akademija putem savremenih tehnologija, tako da je jedna od važnih tema današnjeg razgovora i digitalizacija arhivske građe.

Zoran Milošević, pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje, u razgovorima se osvrnuo i na problem pada naučne delatnosti na Novosadskom univerzitetu.

Prema rečima akademika Pilipovića, 2021. je izborna godina na Akademiji nauka i umetnosti i već tokom februara Ogranak organizuje aktivnosti predlaganje članova u SANU. Među kandidatima su matematičar Igor Dolinka, doktor Sergej Ostojić, ali i mnogi drugi.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.