Umrežavanje turističkih organizacija regiona

VIDEO K9: U poseti Novom Sadu juče su bili predstavnici turističkih organizacija iz regiona, a povodom razmatranja mogućnosti regionalnog povezivanja kroz formiranje mreže turističkih gradova.

0
33

Predstavnike turističkih organizacija iz Beograda, Budve, Herceg Novog, Skoplja, Tuzle, Turističke organizacije Srbije i Turističke organizacije Novog Sada – grada domaćina juče je u Gradskoj kući ugostio gradonačelnik Milan Đurić, povodom razmatranja mogućnosti regionalnog povezivanja kroz formiranje mreže turističkih gradova.

Đurić je ovom prilikom naveo da će, nakon formalizacije inicijativa za formiranje mreže turističkih gradova koja je pokrenuta u Novom Sadu, moći da krenu i u njenu promociju. On je dodao da je povezivanje gradova u regionu, umrežavanje sajmova, manifestacija i događaja koji se organizuju u našim gradovima, odlična prilika za deljenje iskustava i dodatnu promociju gradova i privlačenje novih turista.

Promocija mreže turističkih gradova, navode iz Gradske uprave, biće razvijana u pravcu što većeg približavanja potencijalnim turistima, gde će gradovi, pored nastupa na sajmovima turizma i kampanjama, putem elektronskih i drugih medija, predstaviti svoju destinaciju na najvećim regionalnim manifestacijama i festivalima, koji generišu najviše posetilaca.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, od januara do aprila ove godine, Novi Sad je posetilo više od 62.000 turista, od kojih 37.000 stranih. Oni su ostvarili blizu 168.000 noćenja, što je rast u odnosu na prošlu, do sada rekordnu godinu, od oko 28% u dolascima i 23% u noćenjima turista.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.