“Umivanje” jezera u Dunavskom parku

VIDEO K9: Radnici ,,Gradskog zelenila'' juče su počeli pražnjenje vode iz jezera u Dunavskom parku. Radove, koji će trajati nekoliko dana, finansira Republičko Ministarstvo za zaštitu životne sredine, a planirana je zamena vode i detaljno čišćenje korita.

0
282

Zbog lošeg vremena planirani radovi na čišćenju jezera počeli su tek juče. Ovu operaciju radnici Gradskog zelenila, inače, obavljaju jednom godišnje, a za tokom tih nekoliko dana, kako kažu, stanovnici jezera, patke i kornjače, neće oskudevati u vodi.

Radovi podrazumevaju pražnjenje jezera, čišćenje fontane, šišanje zelenila, zatim pranje kompletnog korita jezera i punjenje vodom, kako bi ovaj deo Dunavskog parka ponovo bio jedan od najatraktivnijih za posetioce, naročito za decu.

Dunavski park je u centru Novog Sada počeo da se uređuje kao gradski park davne 1895. godine. Nalazi se u blizini Dunava i oslanja se na Dunavsku ulicu, pa je tako i dobio ime.

Svaka turistička šetnja gradom često počinje baš na ovom mestu, za koji posetioci još kažu da je park iz bajke, jer obiluje drvećem, životinjama, uređenim stazama i kipovima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.