Umetnički “Tajm aut” u pripremama za Pariz

VIDEO K9: Poezija, muzika i umetnost povezani sa sportom, vrednosti su promovisane na izložbi "Tajm aut" otvorenoj u Novom Sadu, kao predah od priprema za Olimpijske igre u Parizu.

0
5

U završnim pripremama za 33. Letnje olimpijske igre u Parizu, od 26. jula do 11. avgusta, u Novom Sadu je napravljen mali predah i to izložbom u galeriji Bomart na kojoj se može videti kakva je to veza između umetnosti i sporta.

Generalni sponzor olimpijskog tima Srbije, kompanija Balkan Bet i Olimpijski komitet Srbije pred Igre u Parizu odlučili su da realizuju nekoliko humanitarnih aktivnosti i na svakom od tih događaja promovišu jednu od pet vrednosti olimpijskog obrazovanja, rekla je Jelena Stančić iz Fondacije Balkan Bet.

Izložba je simbolično nazvana “Tajm aut” i na njoj su predstavljena dela uglavnom lokalnih umetnika kroz koja su dočarane poveznice koje postoje između ova dva aspekta ljudskog delovanja, sporta i umetnosti.

Izložba je realizovana u saradnji sa Savezom udruženja likovnih umetnika Jugoslavije (SULUJ).

Okupljanja na ovakvim događajima predstavljaju veliku podršku koja mnogo znači olimpijcima koji će braniti boje Srbije u Francuskoj ovog leta, izjavio je Anđelo Džombeta, član kajakaške reprezentacije Srbije.

Izložba “Tajm aut” biće otvorena do ponedeljka, 24. juna.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.