Umesto travnjaka – parking

VIDEO K9: Nedavno uređen travnjak na uglu ulica Maksima Gorkog i Stržilovske mnogim vozačima služi kao praking. kako bi tome stali na put, stanari ovih ulica apelovali su na nadležne da oko travnjaka postave zaštitu u vidu betonskih kugli ili žardinjera, ali u JKP "Gradsko zelenilo" objašnjavaju da to nije moguće jer se radi o građevinskom zemljištu.

335

Prema rečima stanara Stražilovske ulice, osim što uništavaju ovu zelenu površinu, bahati vozači im često i onemogućavaju prilaz u zgradu.

U Javnom komunalnom preduzeću “Gradsko zelenilo” kažu da je to preduzeće dobilo nalog da ukloni deponiju koja se tu nalazila i da uredi parcelu, ali da je to samo privremeno jer je u pitanju građevinsko zemljište.

“Kao što je poznato, ovo je građevinsko zemljište gde je došlo do spora prilikom prodaje, a dok se ne reše ta pravna pitanja “Gradsko zelenilo” je uklonilo deponiju koja se ovde nalazila, nasulo ovu površinu plodnom zemljom i podiglo taj travnjak. Taj travnjak će biti tu sve dok se ne reše pravna pitanja”, precizirao je Ivan Nožinić, portparol Zelenila.

Zbog toga, kako je rekao, nije predviđeno postavljanje betonskih klugi ili žardinjera kako bi se travnjak zaštitio. Štaviše, čim se reši spor između Grada i kupca na ovoj parceli biće sagrađen novi stambeni ili poslovni objekat.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.